Bundistkontakter sökes

HakanBlomqvistHar du du på något sätt haft beröring med den bundistiska miljön och erfarenheten i Sverige, kanske genom föräldrar, far- och morföräldrar, andra släktingar och vänner. Då ska du ta kontakt med Håkan Blomqvist, som driver ett forskningprojekt vid Södertörns Högskola. Så här skriver han: 
"Förhoppningen är att någon kan ge glimtar från vad de berättat, kanske från levnadsöden eller den egna uppväxtens miljö. Jag har medlemslistor och prenumerationsförteckningar för Undser Stimme och Undser Tsayt m m, och har gått igenom de flesta lokalföreningarnas protokoll, så om någon har frågor om släktingar som var med i miljön kanske jag kan ge ledtrådar tillbaka. Jag har också, genom bundarkivet på YIVO i New York och f d bundister där, vissa möjligheter att få information om personer som migrerade vidare från Sverige. De platser där det förekom lokalföreningar av Bund i Sverige (vars material till dels finns i arkiven) är:
Uppsala, Stockholm, Eskilstuna, Vetlanda, Borås, Trelleborg, Landskrona, Malmö. Enskilda medlemmar fanns också spridda i andra städer och småorter (Alingsås, Nässjö, Huskvarna).
Jag nås bäst via min mejladress på Södertörns högskola: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Och mitt mobilnummer: 0709 384617.
Många hälsningar från
Håkan Blomqvist, Director, Institute of Contemporary History, 
Södertörn University Huddinge"