Nya jiddischgrupper i Malmö

Jiddischintroduktion Malmo_BeskI Malmö ser det ut att bildas en eller kanske två nya grupper för jiddischstudier i Judiska Kulturföreningen 1945 i Malmös regi. Det framkom efter ett ett trevligt och bra introduktionsmöte för jiddisch-studier på judiska församlingen den 11 september. I gruppen som träffades hade folk lite olika förkunskaper och man bestämde sig för att träffas igen den 7 oktober kl. 19.00 i församlingshuset för att se om man rent av ska dela in sig två grupper. Tills dess ska var och en som känner att den behöver det, träna jiddisch-läsning med hjälp av Paula Grossmans bok "Lära läsa jiddisch lätt". En smått genialisk lärobok som med en vattentät metod lär "vem som helst" att läsa jiddisch. 
Ester Schneider, Gerry Eilenberg och Leo Flamholc, från föreningens styrelse, var där för att dela med sig av sina erfarenheter av angenäma jiddischstudier och presentera de böcker som gruppen kan använda vid studierna. 
"Det var jättetrevligt att vi äntligen kunde samla en ny grupp för jiddischstudier. Det känns härligt", säger Ester Schneider. 
Är du intresserad av komma med och studera? Maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Fredrik Sieradzki
Foto av Ester Schneider