Nyhetsbrev nr 2-2017 från Sveriges Jiddischförbund

Skriv ut
jf nyhetsbrev2

 
  Nyhetsbrev nummer  - 06 oktober 2022  
 
  Hej Besökare,

Letste Nayes (Senaste nytt) är ett e-postbaserat nyhetsbrev som ger dig möjlighet att enkelt få tillgång till den information och de artiklar som vi publicerar på jiddischförbundets sajt.
Vi håller dig á jour med vad som händer i jiddischland på våra breddgrader och vad jiddischförbundet och dess medlemsföreningar har för aktiviteter. Dessutom bjuder vi på reportage, artiklar, referat, anmälningar och recensioner med koppling till jiddisch och jiddischkultur.

Fredrik Sieradzki, Redaktör

Hjärtligt välkomna till årets jiddischseminarium

Hjärtligt välkomna till årets jiddischseminarium

Vi utlovar lärorika, humoristiska, hejmishe, sjungande, sprudlande, välsmakande stunder hela helgen. I år satsar jiddischförbundet extra på att lära oss mer jiddisch, utifrån det vi redan kan. Vi vill även nå deltagare från våra nordiska grannländer och hoppas att flera kommer. 
Vi

Läs mer...


Shane Baker-besök och jiddischkurser i Malmö

Shane Baker-besök och jiddischkurser i Malmö

Judiska Kulturföreningen 1945 i Malmö kommer att gästas av den kände jiddischskådespelaren, översättaren, regissören och illusionisten Shane Baker den 6 augusti. Shane Baker har varit en uppskattad föreläsare och gästartist på jiddischförbundets sommarseminarium, och han gjorde en senast uppskattad turné i Sverige

Läs mer...


Rytmiserade barnsånger på jiddisch

Rytmiserade barnsånger på jiddisch

Jiddischförbundet har startat projektet Lider Mit glider  (fritt översatt till sånger med lemmar) som ska leda till en sajt som bjuder på rytmiserade barnsånger från olika perioder. En del gamla och en del relativt nya. Bakom projektet står pedagogen och jiddischaktivisten Paula

Läs mer...

 

 

Der Nayer Dor ska locka en ny generation till jiddisch

Der Nayer Dor ska locka en ny generation till jiddisch

Der Nayer Dor, fritt översatt till Den nya generationen, är en ny medlemsförening i Jddischförbundet, som försöker samla yngre personer med ett intresse för jiddisch.
”Vi vill fånga upp unga människor som är intresserade av både språket och kulturen. Vi vill guida

Läs mer...

 
     
--
- www.jiddischforbundet.se | Kontakta oss  message
Powered by AcyMailing