Äntligen dags för jiddischseminarium 15-17 augusti

Jiddischseminariet 2021 puffbild 400PBoka in datumen 15-17 augusti för årets jiddischseminarium. I år tvingar Corona-viruset seminariegruppen att pröva det digitala formatet, men det ser man som en spännande utmaning.

I år har seminariet ett extra fokus på jiddisch i Sverige; både historia, nutid och framtid. Men seminariet tar också tempen på hur det går för jiddisch internationellt. Bland utländska föreläsare och kursledare kan nämnas en hel del välbekanta namn : Miriam Trinh och hennes dotter Ethel Niborski från återkommer från Jerusalem. Daniel Kahn (som bland annat gjort en fin folkning av Leonard Cohens Hallelujah) kommer från Berlin, Vivi Lachs kommer från London och Shane Baker från New York.

Från Sverige deltar bland andra Tomas Woodski, Susanne Sznajderman-Rytz, Niklas Olniansky, Håkan Blomqvist och Vera Berzak . Vi får gå på museum, se smakprov från en ny teaterpjäs, laga mat samt ges möjlighet att utveckla språket, oavsett om man är nybörjare eller en van jiddischtalare.

Musik ska vi förstås också ha med både konsert, sing-a-long och nya tonsättningar. Sofia Berg-Böhm, Anne Kalmering med gäster håller i det. I år vill vi gärna få med både barn och ungdomar så peppa både barn och barnbarn att de ska hänga med oss på söndagen den 15 augusti då det blir program för alla åldrar. Vi återkommer med mer information!