Jiddischsommar: Konserter i Stockholm med Georg Riedels jiddischtoner

I början av juni kan alla som älskar Georg Riedels musik på jiddisch få sitt lystmäte tillgodosett:  Den 2 juni kl. 16.15  fylls Junibacken i Stockholm med Pippis sumerlid,  Det blir nämligen releasekonsert för den efterlängtade skivan Georg Riedels Jiddischland- Klassiska visor/Klasishe Lider- Vol I.

Skivan och releasekonserten består av en repertoar av klassiska barnvisor av Georg Riedel med texter av Astrid Lindgren och Gunilla Bergström och tolkade till jiddisch av Salomon Schulman. Musiken framförs av Sofia Berg-Böhm, bandet Sirocco samt en fantastisk barnkör.  Se Junibackens hemsida. Se även  i kalendariet.

För den som missade releasekonserten, eller inte bara inte kan få nog av dessa fina melodier, så finns det en ny chans den 6 juni. På självaste nationaldagen, torsdag 6 juni, kl. 14, bjuder Judiska Museet in till ”Allsång till Riedelska jiddischtoner”, även här med sångerskan Sofia Berg-Böhm, bandet Sirocco och den fantastiska barnkören.

Konserten är en hyllning till kompositören Georg Riedel (1934–2024) och inleds med en kort föreläsning av Sarah Schulman, producent och förläggare.  Läs mer om konserten och för anmälan på  Judiska Muséets hemsida. Se även kalendariet.

Projektet Georg Riedels Jiddischland drivs av Dos Nisele förlag med stöd från Jiddischsällskapet i Stockholm.