Arbetet med sommarseminariet 2023 är igång

jiddischsseminariet IJiddischförbundets ordförande Eva Fried rapporterar att seminariegruppen för närvarande hämtar in offerter från olika konferensanläggningar och tar ställning till vilka föreläsare och artister som ska bjudas in till seminariet i sommar.

Seminariegruppens förstahandsval för seminariedatum är helgen 11 – 13 augusti 2023, alternativ seminariehelg är 18-20 augusti.  Seminariegruppen kollar alltjämt andra jiddischfestivaler och seminarier i sommar som eventuellt krockar med de valda datumen

Vad tar ni med från resultatet av enkäten efter seminariet 2022, Eva Fried?
Att det fanns visst missnöje med själva anläggningen och maten under seminariet. Vi tar också med oss att det inte funkade så bra med de sessionerna där deltagarna skulle samtala på jiddisch, de så kallade shmuesklasserna. Det framfördes också önskemål om gemensamma fritidsaktiviteter, till exempel organiserad promenad eller morgongympa. Det fanns även önskemål om sessioner som ger fördjupning i jiddisch.

Finns det eventuellt något som ni redan nu tänkt göra lite annorlunda eller tillföra till programplaneringen?
Lite tidigt att säga. Planeringsgruppen försöker förstås att hitta ett antal nya föreläsare som också har nya perspektiv på jiddisch att bjuda på.

När kommer ni ut med inbjudan till seminariet?
Inte klart än men skulle gissa det blir i maj månad.