OBS! platser kvar till årets sista jiddischprogram 2-3 december

Det finns ännu platser kvar för en fullspäckad helg den 2-3 december om syskonen Singer med föredrag, spännande samtal, filmvisning, uppläsning och sist men inte minst en teaterföreställning med Shane Baker och Miryem-Khaye Segal från New York.

Dansa med demoner: Singer – en familj och tre författare- helgseminarium om familjen Singer 2-3 december 2023

Det blir en fantastisk helg med spännande föredrag, samtal, teater och film om syskonen Ester Kreitman, Isaac Bashevis och Israel Joshua Singer.

För första gången någonsin kommer flera av världens främsta Singer-experter att berätta om alla tre syskonens författarskap och deras inbördes komplicerade relationer.

Programmet består av föredrag om syskonen, samtal med förläggare och översättare och läsning på svenska och jiddisch av utvalda texter. Dessutom visas den underhållande dokumentärfilmen ”The muses of I.B. Singer” (2014) och sist men inte minst en teaterföreställning av Isaac Bashevis Singers novell, Der Shpigl, framförd på jiddisch av Shane Baker och Miryem-Khaye Seigel från New York med textning på engelska. Shane Baker gjorde en oförglömlig föreställning på jiddisch av Beckets ”I väntan på Godot” på Kungliga Dramatiska teatern 2021. Samtliga föredrag och samtal sker på engelska.

Hålltider i programmet

  • lördag 2 december kl. 19.00 (insläpp kl. 18.30). Kvällen avslutas med mingel.
  • söndag 3 december kl. 10.00 dörrarna öppnas. Programmet avslutas med teaterpjäsen Der Shpigl (Spegeln) kl. 16.00 följt av ett panelsamtal. Var vänlig och kom i god tid. Stora väskor får inte medtagas och kläder måste lämnas in i garderoben.

Tag med biljett och legitimationshandling.

Seminariet görs i samverkan mellan Jiddischsällskapet i Stockholm (del av Sveriges Jiddischförbund) och Judisk Kultur i Sverige. Ansvarig för programmets innehåll är Jan Schwarz.

  • Du som längtar efter att få tala jiddisch – kom till Café Mameloshn. Där kan du ”shmuza a bisl ojf jiddisch” medan du fikar.
  • Du som vill förkovra dig i jiddisch och jiddisch kultur kan göra det på någon av Paideias många kurser som görs i samarbete med Jiddischsällskapet. Anmälan till vårens kurser är öppen.
  • Du kan också lyssna på ett intressant föredrag på jiddisch/engelska på nätet den 4 december.

BILJETTER SÄLJS NU – REGISTRERA KÖP BILJETTER HÄR