På gång i Malmö, Stockholm och Göteborg

14 december: Föreställningen – Alla vindar är stilla i Malmö

Judiska Kulturföreningen 1945 har, i samarbete med Possibilitas & Vera Berzak Teatersällskap, nöjet att bjuda in till en föreställning om poeten Anna Margolins liv och poesiFöreställningen har spelats i både Stockholm och Göteborg. Missa inte detta unika tillfälle att se den i Malmö. Närmare information om lokal för föreställningen lämnas efter anmälan.

Tid: kl. 18:00

Dikterna i föreställningen är hämtade från ”Detta är natten” av Anna Margolin, i svensk översättning av Beila Engelhardt Titelman (Ellerström, 2018). Idén till Alla vindar är stilla kom ur konsertföreställningen Shtoltse Lider av och med duon Ida & Louise. I Shtoltse Lider, som hade premiär 2017, var Anna Margolin en av fem kvinnliga
jiddischpoeter som tonsattes.

Betalning av entréavgiften (100 kr för medlem i kulturföreningen och 150 kr för icke-medlem) görs lämpligen i samband med anmälan,
Du som ännu inte anmält dig, välkommen med din anmälan. Sista anmälningsdagen är den 11 december 2022.
Anmälan: till severin@grossman.nu senast söndagen den 11 december 2022. OBS! Föreställningen pågår ca 1 timme utan paus.

Entré: 100 kr för medlem i kulturföreningen. 150 kr för icke medlem. Inbetalning görs lämpligen i samband med anmälan antingen via swish nr 123 673 07 82 eller bankgiro 497-1396. (ange namn på vem/vilka betalningen avser).

Vänliga hälsningar

Judiska Kulturföreningen 1945 i Malmö
Styrelsen

_________________________________________________________________________

17 december: Pre-Chanukafest i Stockholm

Skynda att anmäla dig till årets pre-chanukafest lördagen 17 december 2022 kl.18 i en lokal i centrala Stockholm
אַ סיבה פֿאַר אַ שׂימחה, באַלד איז חנוּכה
Vi kommer att bli underhållna av:


Sofia Berg-Böhm med sång

Miriam Oldenburg på dragspel

Martin Rosengart på klarinett.

 

Speciell gästartist; Mitchell Smolkin.

Mitchell Smolkin (t h) är sångare, skådespelare, författare och psykoterapeut. I 30 år har han uppträtt I många olika sammanhang inklusive på Broadway och över hela världen. Han har en särskild förkärlek för jiddisch och för amerikanska sånger och han har bland andra samarbetat med the Toronto Symphony Orchestra, sjungit duett på Lincoln Centre med den nu avlidna Claire Berry, en av the Berry Sisters och uppträtt off-broadway med den nu avlidne Bruce Adler i hans sista musikal A Yiddish Vaudeville.

Och vi kommer att kunna sjunga med i flera av sångerna – me vet singen tzusammen!
Det blir förstås mat – mycket och god mat. En stor buffé och ett glas vin ingår. Mer vin och annan dricka kommer att finnas att köpa till självkostnadspris.
Kostnad: 450 kr för medlemmar*  För icke medlemmar 450 kr + 150 kr.
Betala in på plusgirokonto 912599-8 eller via swish till 1234382164 och uppge namn och e-post samt eventuell specialkost.

Anmälan: Betalning gäller som anmälan. Du får bekräftelse på ditt deltagande samt information om lokal för festen när vi fått din inbetalning.

Lokalen begränsar antalet deltagare så först till kvarn…..absolut senast anmälningsdag 12 december.

*Gäller även medlemmar i någon annan av jiddischförbundets lokalföreningar

_________________________________________________________________________

23 januari – Poesikonsert med jiddischdikter från ett desperat sekel på Göteborgs litteraturhus

Anslutning till Förintelsens minnesdag bjuder vi in till en poesikonsert med läsning och sång ur den förnyade utgåvan av ”Natten läser stjärnor – Jiddischdikter från ett desperat sekel” (Korpen 2022). Skådespelaren Hannes Meidal och sångerskan Anne Kalmering läser och sjunger dikter i ackompanjemang av dragspelaren Miriam Oldenburg.

Mer information kommer.
Judiska Salongen

Judiska salongens evenemang sker med stöd av Göteborgs stads kulturnämnd, Svenska Akademien, Västra Götalandsregionen och Katz Judiska Kulturfond.

_________________________________________________________________________