Storydox söker dig som vill berätta på jiddisch

Vill du berätta en historia från ditt eget liv på jiddisch? Du behöver inte prata perfekt jiddisch för att kunna delta.

Storydox erbjuder vanliga människors ovanliga berättelser, framförda live på scen inför en publik och i en podcast. Berättarföreställningarna görs av Berättarkompaniet Fabula Storytelling och produktionsbolaget Munck Studios, som spelar in berättelserna. Nu planerar man en andra föreställning på jiddisch!

Temat för berättelserna är Trots allt.
Kanske minns du när du kämpade i motgång och trots allt lyckades ta dig vidare, eller minns du när banan var sopad för stora succéer tills allting plötsligt vände? Kanske handlar din berättelse om någonting dramatiskt eller någonting mer vardagsnära? Det viktiga är att det utgår från dina egna minnen.

Coachning och föreställning
Föreställningen hålls i Stockholm under vecka 37. Alla som deltar på scen med sin berättelse, blir tilldelade en berättarcoach – en professionell berättare som är van att coacha andra att forma berättelser.

Berättelserna spelas in och läggs senare upp på URPlay som podcastavsnitt och filmklipp med textning på svenska.

Just nu hör teamet av sig  till jiddischspråkiga för att berättar om möjligheten att vara med. När de vet vilka berättelser som alla vill delta med, görs  ett redaktionellt urval för att få en så bra mix som möjligt till kvällens föreställning.

Är du intresserad eller har frågor? Hör gärna av dig till: agnes.branting@storytelling.se

Lyssna här på tidigare berättelser på jiddisch. 
Läs mer och ta del av fler berättelser på Storydox hemsida: www.storydox.se